Pune punct conflictelor. Alege medierea! 0752-231-573Suna acum!

Franta ar putea deveni al treilea stat european care sa introduca custodia comuna fizica

harta FrantaFranta ar putea deveni al treilea stat european care introduce  custodia comuna fizica, dupa Suedia si Belgia, in cazul in care se va reusi introducerea in dreptul francez a prezumtiei legale care afirmă "custodia comuna fizică este in interesul superior al copilului."

Franta ar putea deveni  al treilea stat european care introduce  custodia comunǎ fizicǎ, dupǎ Suedia şi Belgia, ȋn cazul ȋn care se va reuşi introducerea în dreptul francez a prezumţiei legale care afirmă "custodia comună fizică este în interesul superior al copilului".

O serie de personalităţi feminine marcante din Europa şi SUA sprijină acestǎ modificare iar ca efect au lasat o petiţie care poate fi semnatǎ aici. „Această prezumţie nu trebuie să fie înţeleasă ca o regulă dură prin care părinţii sunt obligaţi să împartă reşedinţa copilului. În fapt chiar şi în Suedia, nu mai mult de 30% din cupluri optează pentru un astfel de aranjament. Este însă o măsură legală dovedită a avea efecte extraordinar de mari în a descuraja conflictul. Această prevedere legală determină părinţii să se medieze onest, pe o bază de egalitate privitor la modul în care se vor îngriji copil post-divorț. În Suedia, de pildă, se estimează că urmare a acestei prezumţii coroborate cu legislaţia pro-mediere (existenţa deja şi în România) s-a redus dramatic numărul de cazuri de stabilire pe cale judiciară a autorităţii autorităţii parentale. Doar 5% din cazurile respective se mai judecă în instanţă. În majoritatea cazurilor, părinţii reuşesc, ajutaţi de mediatori sau de avocaţi, să încheie înţelegeri care apoi sunt apoi încuviinţate de către instanţă de la prima înfăţişare.”, a declarat Cătălin Bogdan, preşedinte ARPCC.

Potirivt acestuia, efectul social este unul pozitiv mai ales pentru familiile care reuşesc să se medieze şi care în loc să exacerbeze conflictul, îl închid rapid, spre beneficiul copiilor care se pot bucura de un climat de linişte ȋn timp ce pentru amiliile care nu reuşesc să se medieze instanțele pot procesa într-adevăr cu celeritate cele 5% din cazurile "mai complicate".

Testimoniale

simonamariavladica5„Prin mediere conflictele sunt privite dintr-o alta perspectiva, ceea ce duce la rezolvarea lor mai rapida...
MEDIATOR LECTOR UNIV. DR. SIMONA MARIA VLĂDICA

Citeste mai departe...

 

Contact

address

Adresa:
Str. Campului, nr. 20 E, Otopeni, Ilfov

phone

Telefon:
0752-231-573

email

Email:
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.