Pune punct conflictelor. Alege medierea! 0752-231-573Suna acum!

Mediere Malpraxis Medical

Malpraxisul medical se defineste drept o neglijenta profesionala ce consta intr-un act eronat sau o omisiune de catre un furnizor de ingrijire medicala, in cadrul careia tratamentul oferit pacientului cade sub standardul acceptat de  comunitatea medicala si cauzeaza un prejudiciu sau moartea pacientului. Standardele si reglementarile pentru malpraxisul medical variaza in functie de tara, iar legea malpraxisului medical este cea care reglementeaza raspunderea legala a medicilor sau a altor furnizori de tratament, atunci cand au produs daune pacientului, prin prestarea de servicii intr-un mod neglijent. In termeni generali, personalul medical este tras la raspundere in cazul in care comportamentul  nu a fost conform "standardelor de ingrijire", oferit de catre alti medici in circumstante similare.

Erorile care se califica drept malpraxis medical pot fi  clasificate in mai multe categorii. Acestea includ un esec sau intarzierea in diagnosticarea pacientilor cu o anumita boala, interpretare eronata a analizelor, prescrierea in mod gresit a substantelor farmaceutice, daca pacientul nu a fost avertizat asupra riscurilor sau efectelor secundare ale unei proceduri, efectuarea de servicii fara consimtamantul informat al pacientului, sau erori facute in timpul interventiilor chirurgicale de orice fel.

Surse: http://en.wikipedia.org

          http://www.hg.org/medical-malpractice.html

Testimoniale

simonamariavladica5„Prin mediere conflictele sunt privite dintr-o alta perspectiva, ceea ce duce la rezolvarea lor mai rapida...
MEDIATOR LECTOR UNIV. DR. SIMONA MARIA VLĂDICA

Citeste mai departe...

 

Contact

address

Adresa:
Str. Campului, nr. 20 E, Otopeni, Ilfov

phone

Telefon:
0752-231-573

email

Email:
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.